Пожарникарите в област Перник са гасили над 300 пожара от началото на годината до края на месец юни, близо 40 са лъжливите повиквания

Общо 316 пожара с материални и без материални загуби са гасили огнеборците в област Перник за първото полугодие на 2023 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Пожарите без материални загуби са били 247, а тези с материални загуби наброяват 69. Загинали при пожарите няма, но са пострадали четири лица. Общият брой на произшествията (пожари и спасителни дейности) е 485. Лъжливите повиквания са били 38, а при 5 случая е била оказана помощ на други Районни служби “Пожарна безопасност и защита на населението”.

За отчетения период гнеборци към Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник са оказали спасителни дейности при 4 инцидента с опасни вещества и материали. Помогнали са при 3 катастрофи с транспортни средства и в други 160 случая са оказали техническа помощ.

Броят на всичките излизания на пожарникарите за първите 6 месеца на годината е 537, сочи статистиката на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

Виж също...

Loading...