Възстановеният събор в село Бохова ще се чества с жива музика, за която се събират пари

Отбелязването на традиционния събор в трънското село Бохова ще се проведе на 2 септември. Събитието се организира от местни хора, предаде репортер на Zapadno.com.

Дълги години съборът в селото не е бил отбелязван, поради намалелия брой на населението. Миналата година по инициатива на местни хора съборът е бил възстановен и на празника са се събрали много млади хора. Честването се провежда на площада в населеното място, сподели за Zapadno.com Иван от Бохова.

Съборът се чества в първата събота на месец септември. Тази година за доброто настроение на жители и гости на Бохова ще се погрижат народната певица Ана-Мария и оркестър. Организаторите събират пари, с които да подпомогнат програмата по честването на събора. Средства може да дари всеки в дома на Иван, който всяка събота и неделя е в Бохова или при Цветан.

Селото се намира на няколко километра от границата със Сърбия. По статистически данни населението му наброява около 30 жители. Надморската височина на землище на Бохова варира от около 850 до 1 300 метра.

Виж също...

Loading...