Емоции зад граница за танцов клуб “Калина” и певица към брезнишкото читалище – СНИМКИ

Големи емоции зад граница преживява танцов клуб “Калина” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, научи Zapadno.com.

От началото на седмицата група от 30 човека, съставена от танцовия клуб и Василена Методиева, която е една от певиците към читалището на Брезник са в Албания. Там в град Дуръс се провежда фестивал “Вечер на българската култура”. Участие във фестивала са взели 6 танцови и 2 певчески състава. Танците, изиграни от танцов клуб “Калина” и песните, изпълнени от Василена Методиева, се харесали на публиката, останалите участници и организаторите. Това е и причината участниците от Брезник да получат покана за участие във фестивал в Турция. Организацията за гостуването е направена от ръководителя на състава Милена Иванова-Борисова.

За емоциите от първо лице разказва Мария Григорова. “Беше страхотно. Ние бяхме най-аплодирани и поздравявани от господин Демирев (бел. ред. организаторът на фестивала). Много емоции и страхотна сплотеност”, сподели Мария Григорова от състава. Това мнение споделят всички от брезнишката група в Албания.

Вечер участниците се събират на плажа, където с песни и танци прекарват до късно времето заедно.

Разгледайте снимки от фестивала в Албания:

Снимки: Мария Григорова

Виж също...

Loading...