Брезничани, подготвяйте се за лятно кино, защото от месец август прожекциите в подножието на Бърдото стартират

В първия петък на месец август ще стартират прожекциите на лятното кино на Брезник, съобщи за Zapadno.com секретарят на народно читалище “Просвещение-1870” Борис Борисов.

Тази година лятното кино, което прожектира филми в подножието на хълма Бърдото в Брезник, се забавиха. Причината е закъснялото лято и дъждовния период до началото на месец юли. В първия петък на август ще бъде първата прожекция за този сезон, обясни читалищният секретар.

От Община Брезник вече са извършили подготвителни дейности на мястото, на което от години се провежда лятното кино. Почистен е районът от наносите, а стълбите са оформени. От читалището в Брезник финализират последни технически приготовления преди старта на киното.

И тази година лятното кино ще посреща брезничани и гости на Брезник с класически български филми. Прожекциите ще стартират на свечеряване и отново ще са със свободен вход. Капацитетът на лятното кино е между 30 и 40 зрители. Инициативата е съвместна между Община Брезник и брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”.

Лятното кино в гората на Бърдото се превърна в хит сред брезничани и гости на града след като беше възстановено през 2016 година. Идеята за такъв тип кино в Брезнишко води своето начало от първата прожекция, която е реализирана през 1968 година.

Киното се намира на първия остър завой в подножието на Бърдото, след края на града в посока хотел-ресторант „Бърдото“.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...