Превалявания и прегърмявания се очакват в северозападните райони на страната през неделния ден, когато температурите ще варират между 29 и 38 градуса

В неделя през нощта ще превалява и прегърмява в северозападните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 21 до 16 градуса, в западните райони до 14 – 15 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци, повече над западните и централните райони. През нощта в района на Видин ще прегърми и превали.

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от северозапад със скорости до 25 километра в час. Максимални температури ще бъдат от 33 до 38 градуса, по Черноморието до 29 – 30 градуса.

Времето в Европа

Над централните територии от континента валежи ще продължават. Ще превалява и прегръмява в Южна Германия, в Полша, в Чехия и около Алпите. На Балканския полуостров ще има повече слънце. Нови валежи у нас се очакват в понеделник.

Времето през следващите дни

В понеделник ще вали и гърми повече над северните райони, слабо ще захладнее. Във вторник и в сряда ще превалява главно в Западна България. Дневните температури ще достигат от 29 до 33 градуса, като в сряда ще бъде малко по-хладно – от 28 до 32 градуса. В четвъртък и в петък ще бъде горещо, с показания на термометрите над 40 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Виж също...

Loading...