За първите шест месеца на годината пожарникарите в област Перник са гасили близо 70 пожара с материални загуби, най-много са тези в жилищно стопанство

Общо 69 пожара с материални загуби са регистрирани в област Перник за първото шестмесечие на 2023 година, предаде репортер на Zapadno.com.

На пожарите с материални загуби в региона са се отзовали огнеборци от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник и подразделенията и в областта. Пожарите с материални загуби в жилищно стопанство са най-много или 35 за отчетения период. На второ място се нареждат пожарите в отрасъла “Транспорт, складиране и пощи” или 25. Други 5 пожара са възникнални в отрасъла на енергетиката, а по един са в селско и рибно стопанство, хотелиерство и ресторантьорство, култура, спорт и развлечения и хуманно здравеопазване и социални грижи.

В сравнение със същия период на 2022-ра (106), 2021-ва (112), 2020-та (79) и 2019-та (118) година пожарите с материални загуби в област Перник за настоящата година са най-малко (69), сочи статистиката на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

Виж също...

Loading...