Общинските епизоотични комисии в Брезник и Трън ще заседават заради случаите на чума по свинете в България

Заседания на Общинските епизоотични комисии в общините Брезник и Трън ще се проведат през настоящата седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

В сряда ще заседава Общинската епизоотична комисия в Брезник, а в петък ще се събират комисията в Трън. Участие в заседанията ще вземат представители на общинските администрации, Областна дирекция по безопасност на храните-Перник, полицейските управления, районните противопожарни служби и други лица. На епизоотичните комисии ще се обсъждат конкретни мерки с цел недопускане разпространението на Африканска чума по свинете в районите, действията на институции и организации при установени случаи и други актуални въпроси по темата.

Общинските епизоотични комисии ще заседават след като областният управител на област Перник Людмил Веселинов издаде заповед за сформирането им. В края на миналата седмица заседава Областната епизоотична комисия в Областна администрация-Перник след установените в Монтанско случаи на заразени с Африканска чума по свинете прасета.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...