Пожарникарят от противопожарната служба в Брезник се завърна заедно с българските колеги от Гърция, където гасиха пожари – СНИМКИ

С благодарност и специализиран екскорт първата група български огнеборци отпътува от Гърция, съобщиха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

Модулът ни за наземно гасене на горски пожари в района на Солун вчера се прибра на родна земя. „Благодаря Ви, че представихте България достойно и че показвате висок професионализъм – както тук, така и в чужбина. Благодаря и на Вашите семейства за това, че проявяват разбиране при изпълнение на служебните Ви задължения, включително и при реагиране в други държави. Желая Ви здраве и късмет!“ каза директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР главен комисар Александър Джартов, който вчера посрещна колегите си на Граничен контролно-пропускателен пункт “Кулата”.

Българските огнеборци, разположени в района на Солун участваха в погасяването на 4 пожара в маслинови насаждения и ниска растителност, като помощта им беше оценена от гръцките медии и общество като професионална, навременна и изключително ефективна. Оказаната помощ е помощ е по линия на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз.

Сред огнеборците бе и пожарникарят от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник Борислав Борисов. Той замина за Гърция в средата на месец юли с втори екип, съставен от български огнеборци. Навръх патронния си празник – Илинден (по стар стил), огнеборците гасиха пожар, обхванал 150 декара сухи треви и храсти.

Снимки: GFFFV – Bulgaria, Мартин Л. Иванов

Виж също...

Loading...