След екшъна между граничари и мигранти в Брезник все още се издирва шофьорът на автомобила, превозвал бежанците

Тримата задържани мигранти, след пътния инцидент в град Брезник вчера, са сирийски граждани, предаде пернишкият телевизионен канал “Струма”.

Както първо читателите на Zapadno.com научиха в късните следобедни часове на вчерашния ден лек автомобил “Фолксваген” катастрофира при опит да избегне гранични полицаи. Инцидентът възникна на кръстовището на улиците “Ангел Коцелянов” и “Георги Ив. Бунджулов”. В лекия автомобил са пътували мигранти.

На остър завой на кръстовището колата е излязла от пътя при опит да продължи в посока към бившия хладилен завод. “Фолксваген”-ът се е забил в тежкотоварен автомобил, който е бил паркиран в района на мелницата край санираните жилищни блокове. След катастрофата един от пътуващите в колата е успял да избяга. По думите на очевидци избягалият се е скрил в мелницата.

Образувано е досъдебно производство по член 281, алинея 2, точка 1 от Наказателния кодекс. Пред канал “Струма” говорителят на Окръжна прокуратура-Перник Албена Стоилова информира, че днес задържаните мигранти ще бъдат разпитани от съдия, след което ще бъдат настанени в бежански лагер на територията на страната.

Собственикът на катастрофиралия автомобил, превозвал мигранти, е жена, но колата е била шофирана от мъж. Шофьорът на мигрантите е избягал от местопроизшествието и в момента се провеждат издирвателни мероприятия за намирането му.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...