В неделя се очакват интензивни валежи в северозападните райони с количества до 12 – 15 литра на квадратен метър, времето ще бъде ветровито

В неделя ще бъде ветровито, с валежи в северните и в източните райони, с прегърмявания в Добруджа, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 23 до 18 градуса, по Черноморието 22 – 23 градуса. Предиобед ще вали в северозападните райони, с по-интензивни валежи в района, източно от Враца, по линията Кнежа. Очаквани количества до 12 – 15 литра на квадратен метър. Ще бъде ветровито. Следобед дъждовни облаци ще се развиват на Добруджа, с валежи 3 – 5 литра на квадратен метър и прегърмявания. Градушки не се очакват. Валежи се очакват през нощта.

Вятърът ще бъде до умерен от запад със скорости до 30 километра в час, с усилване следобед до засилен. По високите части на планините ще духат свежи до силни ветрове от северозапад със скорости до 50 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 27 до 33 градуса, по Черноморието до 29 – 30 градуса.

Времето в Европа

Над Западна и над Центрабна Европа ще се вихрят дъждовни облаци, като по-съществени валежи, придружени от силни ветрове се очакват по Атлантическото крайбрежие. Другият център с по-съществени валежи е над Западните Балкани, с повече валежи в Албания и в Северна Македония. У нас ще бъде ветровито с преминаване на хладна вълна от запад на изток.

Времето през следващите дни

От понеделник ще има повече слънце и постепенно повишение на температурите. През цялата седмица температурите ще бъдат в границата на 31 до 36 градуса. Нова гореща вълна за България се задава от 14 август.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...