Директорът на училището в Брезник премина обучение за подготовка за изкуствен интелект, роботи, класически и нови химични технологии и биотехнологии

В края на месец юли директорът на средно училище “Васил Левски” в град Брезник Лина Симеонова и ръководителите на други учебни заведения в страната са преминали обучение в Националния центъра за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, научи Zapadno.com.

Обучението се е провело в периода 26 – 28 юли и е било присъствено такова. Чрез него са обучени 66 учители по учебните програми за професионална подготовка (изкуствен интелект, роботи, класически и нови химични технологии и биотехнологии).

В рамките на периода 11 януари – 4 август 2023 година, Националният център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти е провел присъствени обучения на 1 530 учители по проект “Подкрепа за приобщаващо образование”, който е финансиран от оперативна програма.

Повече от 90 % от всички участници са поставили отлична оценка за актуалността и ефективността на квалификационните курсове, високото ниво на лекторските екипи, както и на цялостната организация и техническа обезпеченост на обученията, поясниха от Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти.

Снимка: Национален център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти

Виж също...

Loading...