От сряда започва повишение на температурите, утре максималните ще бъдат между 26 и 31 градуса

В сряда времето ще е слънчево, постепенно ще има повишение на температурите, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 15 до 10 градуса, в западните полета и в Добруджа от 10 до 12 градуса, по Черноморието 15 – 16 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед с бързо развитие на купести облаци над планините от западните райони.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от запад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса, по Черноморието до 26 – 27 градуса.

Времето в Европа

Над Западна и над Централна Европа ще се вихрят дъждовни облаци, като по-съществени валежи, придружени от силни ветрове се очакват по Скандинавието и източните територии от континента. У нас ще бъде ветровито с преминаване на нова хладна вълна от запад на изток.

Времето през следващите дни

От сряда до края на седмицата температурите ще бъдат в границата на 29 до 34 градуса. В четвъртък ще има повече облаци, валежи се очакват в западните и в южните райони. От петък до неделя времето ще бъде слънчево и топло. Нова гореща вълна за България се задава от 14 август.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...