На 10 август ще превалява в западните и източните райони на страната, следобед ще прегърми в планините от Западна България, а на изток облаците ще намаляват

В четвъртък ще има превалявания, но продължава постепенно повишение на температурите, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 19 до 15 градуса, в западните полета и в Добруджа от 14 до 10 градуса, по Черноморието 19 – 18 градуса. През целия ден облачността над страната ще бъде значителна, но разкъсана. Предиобед ще превалява над източните и над западните райони. Следобед ще прегърми със слаби валежи над планините от западните райони, а на изток облаците ще намаляват.

Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от север- северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса, по Черноморието до 26 – 28 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...