Петъчната прожекция на лятното кино в Брезник ще е посветена на Международния ден на младежта, който е на 12 август

Този петък (11 август) лятното кино в подножието на хълма Бърдото в покрайнините на Брезник ще излъчи българския игрален филм “HDSP: Лов на дребни хищници“, съобщи за Zapadno.com секретарят на местното народно читалище “Просвещение-1870” Борис Борисов.

Българският игрален филм “HDSP: Лов на дребни хищници“ е премиерно представен през есента на 2010 година. Негов режисьор е Цветодар Марков, а сценарист е Христиан Ночев. В актьорския състав са Владимир Георгиев, Бойко Кръстанов, Силвия Петкова, Яна Титова, Мариан Вълев и други.

Прожекцията на филма ще бъде посветена на Международния ден на младежта, който се отбелязва на 12 август. Международният ден на младежта се отбелязва за първи път на 12 август 2000 година. Обявен е с резолюция на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации на 17 декември 1999 година по предложение на Всемирната конференция на министрите по делата на младежта, състояла се в Лисабон от 8 до 12 август 1998 година. В България празникът се чества от 2007 година, поясняват от Националния статистически институт.

Входът за лятното кино е свободен, а прожекцията стартира в 20:30 часа. Киното се намира в подножието на хълма Бърдото, на първия остър завой при последните къщи на Брезник, в посока хотел-ресторантът и хижата. При неблагоприятни метеорологични условия лятното кино няма да отваря. Прожекциите са съвместна инициатива между брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” и Община Брезник.

Снимка: Божидар Пантев – архив

Виж също...

Loading...