Системата за предупреждение на населението в Брезник и Трън се модернизира и ще излъчва указания при предстоящо или настъпило бедствие

Общинските центрове на Брезник и Трън са включени в проект “Разширяване на системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението на ниво LAU и модернизация на СРПО на органите на изпълнителната власт”, който се реализира по оперативна програма, предаде репортер на Zapadno.com.

През месец април тази година на начална пресконференция е представен проектът, чрез който ще се осигури навременно предупреждение и оповестяване на хора на територията на даден общински център за предстоящо или настъпило бедствие и излъчване на указания за необходимите мерки и последващи действия чрез акустични сигнали и гласова информация на „живо“. Със свои презентации представителите на консорциумите, избрани след обществени поръчки за изпълнители по договорите за изграждане на сиренни системи и за модернизиране на системите за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт, представиха информация за етапите на реализиране на дейностите по проекта, като беше изтъкнато, че в процеса на работа системите следва да функционират без прекъсване и в пълна функционалност, отбелязаха от дирекция “Комуникации и информационни системи” към МВР.

За разширяване на системата и нейното модернизиране вече е издадено разрешение за строеж. Модерни системи е предвидено да бъдат поставени на 5 сгради в град Брезник. Това са сградите на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник, народно читалище “Просвещение-1870”, бившата общинска болница, спортен комплекс “Чорни” и на производствена сграда на улица “Борова гора”. В град Трън такива системи е предвидено да бъдат монтирани на 4 сгради. Това са сградите на Центъра за настаняване от семеен тип (бившата общинска болница), народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, параклис “Света Троица” над квартал “Мурговица” и на градския стадион.

Виж също...

Loading...