Настоящият кмет на Трън Цветислава Цветкова ще се бори за трети мандат наесен, но очаква да види кой ще я подкрепи

Кметът на Трън Цветислава Цветкова ще се кандидатира за трети управленски мандат на пограничната община. Нейната кандидатура е сред номинираните за кандидати за кметове на общини в област Перник от ГЕРБ, но окончателно решение от централата на политическата партия все още не е взето, предаде репортер на Zapadno.com.

Цветислава Цветкова потвърди, че отново ще се кандидатира за кмет на община Трън, но уточни, че все още не се знае от кого ще бъде подкрепена. На миналите местни избори през 2019 година тя бе издигната като кандидат за кмет от политическа партия ГЕРБ. На областно ниво тя е номинирана за кандидат за кмет, но крайното решение ще бъде взето от централата в София. Това вероятно ще се случи до седмици.

Настоящият кмет на Трън ръководи пограничната община втори мандат. През есента на 2017 година Цветислава Цветкова спечели частичните избори за кмет като получи 1 324 действителни гласове. На местните избори през есента на 2019 година кандидатурата и бе издигната от ГЕРБ. Тогава отново спечели изборите с гласовете на 1 511 избиратели в Трънско.

Цветислава Цветкова има дългогодишен управленски опит. Завършила е висшето си образование в Югозападен университет „Неофит Рилски” в Благоевград със специалност педагогика. Семейна е и има две деца.

Дали и председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев ще се яви на местните избори за общински съветници и кметове в края на месец октомври тази година предстои да се разбере. Пред репортер на Zapadno.com той каза, че това ще стане ясно по-натам и е рано все още да се каже.

Виж също...

Loading...