От трънските общински гори вече ще се продава дървесина от санитарни, технически и принудителни сечи на цени от 50 до 70 лева без ДДС

Общински съвет-Трън прие решение, с което се допълва друго такова, прието на 28 юли 2022 година. Решението за допълнение бе прието с 9 гласа “за” на провелата се на 3 август тази година редовна сесия, предаде репортер на Zapadno.com.

С приемането на последното решение се допълва Решение № 86 от 28 юли 2022 година, което пък е свързано с ценоразписа за продажба на дървесина, добита от общински горски територии. Цените за видовете строителна дървесина, дървата за горене и остатъци от дървесина в сечище след тяхното освидетелстване остават същите, след като през 2022 година вече бяха увеличени.

Новото в ценоразписа е, че вече ще се продава дървесина, която е добита от санитарни, технически и принудителни сечи. В тази графа фигурират дърва от иглолистни и широколистни дървесни видове. В това число са строителна дървесина, обла за занаятчийски материали и дърва. Те вече ще се предлагат на цени от 50 до 70 лева без включен ДДС.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...