Поддържането на републиканските пътища в област Перник може да струва малко над 22 милиона лева, Пътната агенция търси фирма-изпълнител

До 18 545 500 лева без включен ДДС или 22 254 600 лева с ДДС може да струва поддържането на републиканските пътища в област Перник за срок от 18 месеца. Тази сума е заложена в обществена поръчка, която вчера Агенция “Пътна инфраструктура” обяви за избор на изпълнители за поддържане на републиканската пътна мрежа в страната, видя Zapadno.com.

Дейностите за републиканската пътна мрежа в обхвата на Областно пътно управление-Перник са включени в обособена позиция към обществена поръчка за Югозападния район, в който фигурират и държавните пътища в областите София, Кюстендил и Благоевград. Общата прогнозна стойност на поръчката за четирите региона е в размер на 137 868 800 лева без включен ДДС или 165 442 560 лева с ДДС.

По републиканската пътна мрежа фирмата-изпълнител ще трябва да извършва текущ ремонт, текущо поддържане, превантивно поддържане и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации, целящи незабавно възстановяване на минимално ниво на обслужване след възникване на аварийни ситуации (свлачищни явления, срутвания, изравяния, разрушения на мостови съоръжения и други), както и зимно поддържане. 

Пътната агенция събира оферти за участие в обществената поръчка до 7 септември.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...