В неделя ще се развиват купести облаци, но ще е в без валежи, а максималните температури ще бъдат от 28 до 35 градуса

В неделя следобед ще се развиват купести облаци, но ще е без валежи. Температурите ще се повишават, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 20 до 14 градуса, по Черноморието до 21 градуса. През целия ден ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци. По-значителна ще бъде облачността над Рила и над Пирин. Валежи не се очакват.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от север-североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса, в района на Русе и на югозапад от Сандански до 34 – 35 градуса, по Черноморието до 28 – 29 градуса.

Времето в Европа

Дъждовни облаци заемат западните и източните части от континента, като по-съществени валежи, придружени от силни ветрове се очакват по Британските острови и над южната чат от Европейска Русия, и над северните територии от Украйна. У нас ще има повече облаци над планините в следобедните часове.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник валежи с летен характер се очакват в западните и в източните райони от страната. В сряда ще превалява в централните райони. Дневните температури ще се задържат от 29 до 34 градуса. Нова гореща вълна, но за кратко за България, се задава от 17 до 20 август. Показанията на термометрите в традиционно най-топлите места ще достигат 36 до 39 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...