Основни пътища към град Брезник се почистват от наноси и крайпътна растителност – СНИМКИ

Със специализирана техника почистват крайпътна растителност и наноси по третокласен път 811 в отсечката Брезник – Батановци и второкласен път 63 в отсечката Брезник – Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Дейностите по почистване стартираха наскоро. С фадрома се събират наноси и растителност в границите на пътното платно. Багер събира разораната растителност и наноси, които товари в камион. Дейностите се извършват от двете страни на платното за движение от фирма за пътно поддържане, с която Агенция “Пътна инфраструктура” има договор.

В средата на месец юни тази година стартира ремонтът на част от третокласния път 811 в участък, където състоянието му от години е лошо. Ремонтира се отсечката между град Сливница и няколко километра след село Ракита. През последните няколко месеца в отсечката Брезник – Батановци бяха извършени частични ремонтни на пътната настилка.

Републикански път 811 е третокласен и е част от републиканската пътна мрежа на България. Преминава през територията на Софийска и Пернишка област. Дължината му е 49 километра и 600 метра. След Сливница пътят преминава последователно през селата Гълъбовци, Гургулят и Ракита, преодолява планината и слиза по югозападния й склон, като минава през село Арзан, където навлиза в Брезнишката котловина и достига центъра на град Брезник.

По-рано тази година в определени отсечки по второкласен път 63 бяха извършени частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Предвидени е цялостен ремонт на над 60 километра от пътя между Перник и трънското село Стрезимировци. В момента процедурата за ремонт е в начален етап.

Второкласен път 63 Перник – Стрезимировци не е основно ремонтиран от 40 години. В участъка от Брезник до Мещица са извършени строително-монтажни дейности през 2011 година, а отсечката от Трън до Забел е рехабилитирана през 2012 година по Оперативна програма „Регионално развитие“.

Разгледайте снимки от дейностите по почистване на крайпътните наноси в отсечката Брезник – Батановци:

Виж също...

Loading...