Историческа дата за село в Брезнишко: От днес Ръждавец има читалище, което е вписано регистъра на юридическите лица с нестопанска цел

От днес документално вече има читалище в брезнишкото село Ръждавец. Предстои още работа по читалището като осигуряване на собствена сграда, подготовка за провеждане на инициативи под шапката на институцията и други, предаде репортер на Zapadno.com.

С дата 14 август Агенция по вписванията е издала удостоверение, че народно читалище “Ръждавец-2023” е вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. В документа са вписани представляващи читалищната институция, седалище и адрес на управление, както и други данни. В процес на реализиране са важни за читалището въпроси като осигуряване на сграда, в която да се помещава институцията, изготвяне на програма с инициативи и други. Това сподели за Zapadno.com Николета Григорова, която е дала идеята за създаване на читалището.

Инициативата за създаване на читалищната институция е подкрепена от 60 човека от селата Ръждавец и Банище. Идеята е към читалището да се сформират различни дейности и творчески работилници, в които да се включват децата на хората в селото. Инициативните хора събират и книги, с които да обособят малка библиотека към бъдещото читалище. Прочетете още по темата в публикацията: В село Ръждавец работят по създаването на местно читалище, инициативата е подкрепена от десетки хора в Брезнишко.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...