Органите на реда задържаха близо 140 лица при акция, чрез която намериха 147 килограма марихуана, 225 стръка канабис и други видове наркотици

В рамките на 24-часова специализирана полицейска операция по линия на противодействието на производството и разпространението на наркотични вещества са иззети значителни количества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В резултат на активните действия, осъществени в координация с прокуратурата, са задържани 139 души и са образувани 111 досъдебни производства. Намерени и иззети са общо: 147 килограма марихуана, 21 килограма канабис, по половин килограм хероин и метамфетамин, 225 стръка засят канабис (в открити местности и затворени помещения). В операцията са участвали екипи на главните дирекции „Борба с организираната престъпност“, „Национална полиция“ и „Гранична полиция“, на всички областни дирекции на МВР и СДВР.

Припомняме, че със заповед на изпълняващия функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов беше създадено специализирано междуведомствено звено. Неговата цел е да подпомага разследването по досъдебни производства, образуването на преписки, събирането и анализа на информация за организирани престъпни групи и лица, свързани с производство, държане и разпространение на наркотични вещества, трафик на хора и незаконна миграция.

Виж също...

Loading...