В сряда облачността ще бъде разкъсана, валежи се очакват над планините от западните райони и по Черноморието, температурите ще се повишат

В сряда се очакват валежи по Черноморието и над планините от западните райони. Ще има повишение на температурите, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 22 до 17 градуса, по Черноморието от 23 до 24 градуса. Над страната ще има разкъсана облачност, до слънчево в Централна България. Повече облаци се очакват
над източните и над западните райони. Предиобед ще превали по Черноморието, а следобед превалявания се очакват в планините от западните части от страната.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините
ще духат умерени до свежи ветрове от изток- югоизток със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса, в района Горнотракийската низина и на югозапад от Сандански до 34 до 36 градуса, по Черноморието до 28 – 30 градуса.

Времето в Европа

Дъждовни облаци заемат западните и северни части от континента, като по-съществени валежи, придружени от силни ветрове се очакват над Скандинавието и над страните около Алпите. У нас ще има повече облаци над планините и на изток със слаби следобедни валежи с летен характер.

Времето през следващите дни

В сряда ще превалява в централните райони. Дневните температури ще се задържат от 29 до 34 градуса, в югозападните райони до 36 градуса. Нова гореща вълна, но за кратко за България, се задава от 17 до 20 август. Показанията на термометрите в традиционно в най-топлите места ще достигат 36 до 39 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...