Семейната пекарна в Ноевци приготви 50 питки за раздаване на ноевчани и гости на селото за Успение Богородично

50 питки изпече пекарна “Калина” в брезнишкото село Ноевци по случай големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица, предаде репортер на Zapadno.com.

На 15 август се отбелязва празникът Успение на Пресвета Богородица. Денят е посветен на смъртта на Божията майка. На този ден светите апостоли се събрали заедно. Апостолите се простили с Богородица и погребали пречистото й тяло.

В празничния ден църквата “Свети Николай Чудотворец” в Ноевци е отворена за вярващите. Въпреки че служба няма да бъде отслужена, храмът е отворен до обяд. В него ноевчани и гости на селото ще са посрещани с питки с кръст, които са приготвени в пекарна “Калина”. Питките са подарък за хората и се раздават по случай празника. Това каза за Zapadno.com Боряна Цветкова от пекарната.

През пролетта на тази година стартира изографисването на църквата. Дейностите по изрисуването на белите стени се извършват на етапи, тъй като всички средства са от дарения. Кампанията по набиране на средства за изографисване на храма продължава. Дарения за изографисването се събират чрез кутии в пекарна “Калина”, кафене “Малибу” и магазина на Слави и Миглена, както и посредством дарителска банкова сметка на фондация “Бъдеще за Ноевци”.

Дарителска банкова сметка:

BG98FINV91501017588502

Първа Инвестиционна Банка

Снимка: Боряна Цветкова

Виж също...

Loading...