Път в Брезнишко бе почистен от млади момчета, за да съживят земеделието в района – ВИДЕО

В последните няколко години примерите за това как младите и дейните хора в България взимат нещата в свой ръце зачестяват. Територията на община Брезник също също се нарежда сред тези райони в страната с такива примери. Последният такъв е от района на село Долна Секирна, където млади момчета са почистили половината разстояние от пътната отсечка, свързваща населеното място със съседното земенско село Елов дол, предаде репортер на Zapadno.com.

Пътят преминава по поречието на река Светля и започва от една от махалите на Долна Секирна, около района на стадиона и завършва до кръстовище на третокласните пътища 605 и 603 или в близост до земенското село Елов дол. Цялата дължина на отсечката е малко над 6 километра. Пътната отсечка е част от общинската мрежа на община Брезник. Преди няколко години, както и миналата година част от отсечката е почистена от растителността. Периодично е почистван район около местността “Чафкарника”. Това каза за Zapadno.com кметският наместник на село Долна Секирна Богомил Савов.

От десетилетия пътят не е почистван от крайпътна растителност и наноси, които завзели част от платното за движение. Но с общи усилия млади момчета от Долна Секирна почистили 2 километра и половина от отсечката към Земенско. Растителността и наносите са почистени с багер. Инициативата е на Мартин Миленов, а багерист е Иван Станоев. “Опитваме да съживим земеделието в Долна Секирна и ни трябва път, по който да мине комбайн от Ковачевци. Но и все пак да може спокойно да се преминава от всички”, сподели за Zapadno.com 25-годишния Мартин Миленов. За своите 25 години той не е виждал пътят почистен и е категоричен, че каквото може ще прави за проходимия вид на отсечката. Дейностите са извършени бързо, благодарение на професионализма на багериста.

Вижте във видеото почистените 2 километра и половина от отсечката между Долна Секирна и Елов дол:

Виж също...

Loading...