Филм с Григор Вачков и брезничани, сниман край село Гърло, ще бъде прожектиран на лятното кино в подножието на Бърдото

Първият игрален филм на Военната киностудия “Залутан по пътя” ще бъде прожектиран този петък на лятното кино в подножието на Бърдото в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

През 2017 година филмът беше прожектиран в читалището на Брезник след като 30 години не е бил излъчван никъде. Тогава няколкогодишни усилия на Община Брезник бяха дали положителен резултат, вследствие на който филмът “Залутан по пътя” бе подарен на брезнишкото читалище.

Филмът е заснет по сценарий на Славчо Трънски, а сюжетът е определян като партизански. Режисьор на лентата е Елена Гиндева. В средата на 70-те години на XX век, когато са започнали снимките, екипът на “Залутан по пътя” се е обърнал към тогавашния режисьор на самодейния читалищен театър в Брезник Леонид Суботинов. Молбата към него е била да подсигури самодейци за масовите сцени. В тези сцени участие взели Божидар Пантев, Магдалена Георгиева и други брезничани. Сцените са заснети край брезнишкото село Гърло. В главните роли участват: Кунка Баева, Асен Кисимов, Григор Вачков, Васко Михайлов, Владимир Смирнов.

Прожекцията ще бъде излъчена на лятното кино на Брезник в петък (18 август) от 20:30 часа. Входът е свободен. Киното се намира в подножието на хълма Бърдото, на първия остър завой при последните къщи на Брезник, в посока хотел-ресторантът и хижата. При неблагоприятни метеорологични условия лятното кино няма да отваря. Прожекциите са съвместна инициатива между брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” и Община Брезник.

Кадър от филма: Божидар Пантев

Виж също...

Loading...