Докъде стигна ремонтът на пътя Сливница – Брезник и кога трябва да завършат дейностите – СНИМКИ

Основният ремонт на третокласен път 811 в участъка от град Сливница до село Ракита трябва да бъде завършен до края на 2024 година, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Строително-монтажните работи на близо 19 километра от пътя са разделени на два участъка. Първият е с дължина 11 километра и 520 метра и е от град Сливница до село Гургулят, а вторият е с дължина 7 километра и 450 метра и е от село Гургулят до границата с област Перник, близо 3 километра след село Ракита. Договорите за строителство бяха сключени през месец март 2022 година. Изпълнител е брезнишката фирма “Нивел Строй” ЕООД. Планираният максимален брой работещи на строителната площадка е 40 човека.

Основният ремонт на 19-километровия участък от Сливница до село Ракита на третокласен път 811 започна на 14 юни. В момента се извършват строителни работи в чертите на град Сливница (от километър 10+180 до километър 10+680). Положен е първият пласт основа от трошен камък и се ремонтира моста над река Сливнишка при 11-ти километър. Ремонтните работи, които се предвижда да бъдат изпълнени по третокласното трасе включват: нова основа на пътя в целия участък, изграждане на нови бордюри и тротоари, ремонт на мостови и водосточни съоръжения, полагане на нова асфалтова настилка, вертикална и хоризонтална сигнализация, нови банкети извън населените места и направа на канавки за отводняване. Срокът за завършване на основния ремонт на третокласен път 811 по договор е до края на 2024 година, поясниха за Zapadno.com от Пътната агенция.

След село Ракита, в посока към Брезник, са извършени частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Дейностите по треокласния път обхванаха участъка от Ракита до района на село Арзан. Изкърпването бе извършено през 2021 година на 8-километров участък по третокласния път. Тогава бяха изкърпени близо 30 хиляди квадратни метра пътна настилка. Ремонтни дейности по част от асфалта стартираха тази пролет и обхванаха отсечката Брезник – Батановци.

Републикански път 811 е третокласен и е част от републиканската пътна мрежа на България. Преминава през територията на Софийска и Пернишка област. Дължината му е 49 километра и 600 метра. След Сливница пътят преминава последователно през селата Гълъбовци, Гургулят и Ракита, преодолява планината и слиза по югозападния й склон, като минава през село Арзан, където навлиза в Брезнишката котловина и достига центъра на град Брезник.

Разгледайте актуални снимки, които обективът на Zapadno.com засне в началото на основния ремонт на Сливница – Брезник:

Виж също...

Loading...