Фасадата на брезнишкото читалище се обнови с пълноцветен LED дисплей за близо 7 хиляди лева, тъй като старият е развален

Пълноцветен LED дисплей е придобит към дълготрайните материални активи на Община Брезник. Дисплеят е поставен на мястото на стария, който се намираше на фасадата на сградата на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелата се на 16 август редовна сесия на Общински съвет-Брезник бе взето решение за добавяне на обекти в поименния списък за капиталови разходи през 2023 година. Стойността за изработката на новия дисплей, който е пълноцветен, е 6 900 лева. В докладната е посочено, че източникът на финансиране е по член 127, алинея 1 от Закона за публичните финанси.

Старото табло, на което се рекламираха събития в общината и показваше данни за време и дата, е свалено и е във фоайето на читалището. Част от него не функционира, а ремонтът му е бил по-скъп от изработване на нов дисплей. Затова е закупено нов такъв, а старият вероятно ще бъде ремонтиран и поставен на друго място, но при наличие на средства за ремонта.

Виж също...

Loading...