Големият ремонт на пътя Божурище – Брезник предстои да се довърши, тече законова процедура – СНИМКИ

Завършено е полагането на износващия пласт асфалт в 15-километров участък между селата Делян и Гурмазово на третокласен път 638 Брезник – Божурище, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

През юли е завършено полагането на износващия пласт асфалт в участъкa между Делян и Гурмазово на пътя. Предстоят довършителни дейности по банкетите, отводняването в населените места, монтирането на мантинели и полагането на хоризонтална маркировка по цялата отсечка от Божурище до Делян. В момента се провежда процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител за изработка и монтаж на пътни знаци. След сключването на договор с избрания изпълнител ще се поставят и необходимите пътни знаци, поясниха за Zapadno.com от Пътната агенция.

Дължината на третокласен път 638 е 32 километра. Пътят започва от района на град Брезник и завършва малко след град Божурище, посока София. През пролетта на 2021 година стартира цялостната рехабилитация на пътя между град Божурище и село Делян. Предвиждаше се да приключи през 2022 година, а стойността му е 797 244 лева с ДДС. Известно време ремонтът се забавяше, но проверка на Zapadno.com на място установи, че пътят е почти завършен и няма дупки или неравности, както беше преди време.

Разгледайте снимки от отсечката Брезник – Божурище, които обективът на Zapadno.com засне в средата на месец август:

Виж също...

Loading...