До 39 градуса ще достигат температурите в страната в неделя, следобед над източните части и над планините ще има разкъсана облачност

В неделя ще има разкъсани облаци над планините и повишение на температурите, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 23 до 17 градуса, по Черноморието от 24 до 22 градуса. Предиобед ще бъде слънчево. Следобед над планините от Западна България ще има разкъсана облачност, до слънчево на изток.

Вятърът ще бъде слаб умерен от изток, скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от североизток със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 34 до 39 градуса, в района около Плевен и на югозапад от Сандански до 39 градуса, по Черноморието до 30 – 33 градуса.

Времето в Европа

Дъждовни облаци заемат западните от континента, като по-съществени валежи, придружени от силни ветрове се очакват на Британските острови и в страните около Алпите. У нас ще има повече облаци над планините и на изток. Ще бъде горещо.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник следобед в планините се очакват разхладителни валежи, ще се задържи горещо. В сряда, в четвъртък и в петък в Югозападна България показанията на термометрите ще надвишават 40 градуса. В петък следобед в западните райони ще прегърми и превали. В събота слабо ще се понижат температурите. Разкъсани облаци се очакват над централните и източни части от страната. Нова гореща вълна се очаква на 27 август.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...