Как изглежда храм “Свети Георги Победоносец” в Брезник 400 дни от началото на изографисването – ВИДЕО

Клип за 400 дни от началото на изографисването на храм паметни “Свети Георги Победоносец” в град Брезник беше публикуван във Фейсбук от църквата.

“На 3.6.2022г. започнахме изографисването на храм паметник „Св. Георги Победоносец” в гр. Брезник, умалено архитектурно копие на катедралния храм „Св. Александър Невски”. В настоящото видео ще видите прогреса на инициативата 400 дни по-късно”, пише в информация към клипа.

В близо 6-минутното видео се споменава историята на храма, разказана от местния краевед и историк Аниела Асенова. От името на Инициативния комитет за изографисване на църквата Станислав Асенов благодари на всички, които до момента са се включили в дарителската кампания. Отец Михаил Станкович пък разказва подробности за инициативата по изографисването.

За да се включите чрез дарения в инициативата можете да:

1. Направите анонимно дарение на сметката на Инициативния комитет за изографисване на храма:
Уни Кредит Булбанк АД
BIC UNCRBGSF
BG47UNCR 7000 1522 3897 80

2. Направите анонимно дарение в храма в специално обособената за целта каса.
Адрес: град Брезник улица “Елена Георгиева” № 14

3. Направите неанонимно дарение, подпомагайки да се изографиса конкретна част от църквата. За повече информация обадете се на телефон +359876165009 (свещеник Михаил Станкович)

Вижте във видеото как изглежда храм “Свети Георги Победоносец” 400 дни след началото на изографисването (ако четете сайта от мобилно устройство, моля преминете към десктоп версия на браузъра, за да може да гледате видеото в пълен размер):

Виж също...

Loading...