Водата на село Неделково е негодна за питейни цели след като здравни инспектори установиха бактерия в нея

Водата от селския водопровод в трънското село Неделково е негодна за питейни цели. Това е установено след взета проба от Регионална здравна инспекция-Перник, предаде репортер на Zapadno.com.

Проблемът с качеството на водата е установен в края на миналата работна седмица. От Регионална здравна инспекция-Перник сигнализирали кметският наместник на село Неделково Гергана Гигова, която от своя страна предупредила всички хора в населеното място. Живителната течност не трябва да се използва за пиене, тъй като в нея е установено наличието на бактерия. “Хората пият от тази вода и лично на всеки жител съм звъняла, за да го предупредя”, каза кметският наместник Гергана Гигова. Предстои от Община Трън да предприемат мерки по дезинфекциране на резервоара на селото.

Неделково е едно от селата на територията на община Трън, в които местните не плащат за вода. Водопроводната мрежа в селото не се поддържа от ВиК-Трън, а Община Трън помага при аварии и проблеми доколкото може. Прочетете още по темата в публикацията: Половината от селата в Трънско очакват водоснабдителни услуги, за които не плащат.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...