Гордост за Долна Секирна: Яна Кирилова и Янислав Георгиев от читалището в селото впечатлиха журито на “Струма пее” в Невестино

rpt

С медали и дипломи за първо място са наградени самодейците Яна Кирилова и Янислав Георгиев към народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна от фолклорния фестивал “Струма пее” ‘2023 в Невестино, съобщи за Zapadno.com читалищният секретар Милена Иванова.

На 19 и 20 август в село Невестино се състоя XVII-ия фолклорен фестивал “Струма пее”. Участие в него са взели участници от област Перник. Сред тях са били и певицата Яна Кирилова и гайдарят Янислав Георгиев, които са част от народно читалище “Иво Войвода-1928” в Долна Секирна. Двамата талантливи млади хора са участвали във фестивала в първия ден от двудневната програма.

Журито на “Струма пее” е удостоило с медал и диплом за първо място за оригиналния костюм на Яна Кирилова, която е изпяла песните “Юнак Георги” и “Рано ми е”. С медал за първо място е удостоен Янислав Георгиев със своето изпълнение на гайда.

Снимка: Богомил Савов

Виж също...

Loading...