В Брезник партии и коалиции се договориха кой да е председател на Общинската избирателна комисия за вота наесен

Представители на парламентарно представени партии и коалиции се договориха за състава на Общинска избирателна комисия-Брезник, съобщи за Zapadno.com секретарят на община Брезник Иванна Венева.

Консултациите за състава на Общинската избирателна комисия са се провели вчера в сградата на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. На консултациите са присъствали единствено представители на парламентарно представени партии и коалиции, а такива извън парламента не е имало.

Присъстващите са се разбрали кой ще е председател Общинска избирателна комисия-Брезник, както и членове, според квотното разпределение. Решението от консултациите с предложенията за състава на Общинската избирателна комисия трябва да бъде утвърдено от Централната избирателна комисия до 8 септември, поясни секретарят на община Брезник Иванна Венева.

Местните избори за общински съветници и за кметове ще се произведат на 29 октомври. На територията на община Брезник за кметове ще могат да гласуват в град Брезник и селата Ноевци, Слаковци, Велковци и Кошарево.

Виж също...

Loading...