В сряда времето ще е без съществена промяна и ще остане горещо с максимални температури между 30 и 41 градуса

За сряда времето ще се задържи без съществена промяна. Това съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 23 до 18 градуса, по Черноморието от 24 до 23 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините ще има разкъсана облачност, без валежи.

Вятърът ще бъде слаб североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 35 до 40 градуса, в района около Русе, в Плевен и в Сандански до 40 – 41 градуса, по Черноморието до 30 – 32 градуса.

Времето в Европа

Дъждовни облаци заемат крайните северни части от континента, над Прибалтика и западните части от Европейска Русия, като по-съществени валежи, придружени от силни ветрове се очакват в северните части от Британските острови и в страните около Северно море. Топла вълна обхваща стария континент, като най-високи температури, от 37 до 40 градуса, се очакват на Пиринеите и на Балканите. У нас ще бъде горещо с повече облаци над планините, без валежи. По Черноморското крайбрежие ще е горещо със слабо вълнение.

Времето през следващите дни

В сряда, в четвъртък и в петък в Югозападна България показанията на термомтрите ще надвишават 40 градуса. В петък следобед в западните райони ще прегърми и превали. В събота слабо ще се понижат температурите. Разкъсани облаци се очакват над централните и източни части от страната. Нова гореща вълна се очаква на 27 август.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...