Общинарите задължиха кмета на Брезник да продаде парче земя, за да придаде към площта на туристическата база край язовир “Слаковци”

Общински съвет-Брезник взе важни решения, свързани със землището на село Слаковци. Решенията бяха гласувани и приети на провелото се на 16 август редовно заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Едното решение е свързано с частично изменение на Общия устройствен план на Община Брезник за два поземлени имота в землището на село Слаковци, на които се променя предназначението от земеделска земя в такава с устройствена зона (предимно производствена) за “фотоволтаичен парк”. На двата имота се предвижда да се изгради фотоволтаичен парк. Инвестицията за соларния парк ще е на софийските фирми “Граово Солар Парк” ЕАД и “Слаковци Солар Парк” ЕАД. През месец февруари тази година общинските съветници на Брезник взеха друго решение, свързано с инвестицията в землището на селото.

Другото решение, което Общински съвет-Брезник прие, е свързано с процедура за обособяване на нов урегулиран поземлен имот “За база за краткотраен отдих” и придаване на поземлен имот към този за отдих на язовир “Слаковци”. В решението е посочено, че при прилагането на необходимата площ на язовира са определени нови граници на територията на същия, при което между поземлен имот и територията на язовира се е обособил нов имот, представляващ земеделска земя общинска собственост с площ 1 687 квадратни метра. По време на заседанието на комисиите към Общински съвет главният архитект на Община Брезник поясни, че след променени правила се е обособил нов имот, в който попада едно от бунгалата и част от подпорната стена на басейна на базата за отдих. Главният архитект уточни, че новообразуваният имот не би могъл да се използва за нищо полезно. Искането да се извърши процедурата е по инициатива на концесионера на язовира и съдържател на базата край него. Предстои кметът на община Брезник да извърши последваща процедура по продажба на пазарни цени на въпросната общинска земеделска земя.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...