Главните улици в село Лева река са осеяни с дупки, Община Трън няма достатъчно средства за решаване на проблема – СНИМКИ

Трите главни улици в трънското село Лева река са осеяни с дупки. Главните пътни артерии, свързват селото с Горна Мелна, Долна Мелна, Горочевци, Видрар и други околни селища. За това сигнализира до Zapadno.com Ангел Игнатов от селото

Дупките са с различни размери и дълбочини до 15 – 20 сантиметра. По думите на човека от Лева река броят на дупките е огромен. “Който иска да ги преброи. В радиус от 2 километра са няколкостотин дупки. И това говорим за дупки от половин – един до три квадрата, което си е фрапиращо. Просто няма здрав участък, по който да се кара. Страшно е. Не дай Боже като завали дъжд и се напълнят с вода и няма оттичане и не знаеш къде в какво ще попаднеш. И картери се чупят…”, каза Ангел Игнатов. Той отбеляза, че след дейности в центъра на селото, асфалтът не е възстановен.

Това, което местни хора са направили, е да входират жалба с подписка в Община Трън. В подписката са се подписали около 70 човека. Копие от подписката ще бъде изпратена до областния управител на област Перник. “Това е геноцид. Защото в съседните села, да речем Горочевци, няколкостотин квадрата нов асфалт са положени преди месеци. При нас винаги ни подминават, а дефакто в годините назад са сезирани различните институции. Поне 10 сигнала има за влизане на тежка техника в селото, с цел дърводобив, които разказаха играта на пътя”, каза още Ангел Игнатов.

От Община Трън отговориха, че по данни от Главна дирекция “Гражданска регистрация и административно обслужване” по постоянен адрес са регистрирани 14 жители. “Средствата с които разполага Община Трън, включително и за капиталови разходи се предвиждат на база лица с постоянен адрес в населените места. Община Трън има 51 села и гр. Трън. При планиране на разходите, както и при кандидатстване на средства по програми с европейско финансиране, един от основните приоритети е броя на населението преки бенефициенти т.е. постоянно живеещите на територията на населеното място”, поясниха от общинската администрация на въпрос на Zapadno.com дали се предвижда ремонт на дупките в Лева река.

Ремонтни дейности на съществуващата инфраструктура е дейност, която се реализира с целеви средства за капиталови разходи, одобрени с бюджета на общината. Към настоящия момент Община Трън все още няма бюджет за 2023 година, а работи с ограничения по удължения закон за бюджета за 2022 година, тоест с ограничен ресурс. Капиталовите средства не достигат за решаване на всички възникнали проблеми в населените места на общината, отбелязаха още от Община Трън.

Разгледайте снимки на част от дупките по улици в селото, които Ангел Игнатов изпрати до Zapadno.com:

Виж също...

Loading...