По спешност: Пожарникари от област Перник и още 6 региона заминаха за Гърция да помагат за гасенето на пожарите

Българският модул за наземно гасене на горски пожари отново отпътува за Гърция, съобщиха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Днес следобед, част от българския модул за наземно гасене на пожари премина българо-гръцката граница при пункта „Маказа”, за да окаже спешна помощ на гръцките огнеборци в борбата с огнената стихия, която се разрази в северната част на Гърция през последните денонощия.

В състава на модула влизат 5 пожарни автомобила, 2 микробуса, 1 щабен автомобил и 36-ма пожарникари от Главна дирекция, Столична дирекция, регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кюстендил, Благоевград, Габрово, Шумен, Перник и Хасково. Ръководител на екипа е директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Благоевград комисар Валентин Василев, а заместник-ръководител е началникът на сектор “Пожарогасителната и спасителната дейност” главен инспектор Радослав Стефанов – началник на сектор към Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Габрово.

Българските пожарникари бяха изпратени от стадион „Арда” в град Кърджали от директора на Главна дирекция” Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Александър Джартов след кратък инструктаж в изпълнение на мисията.

Очаква се нашите огнеборци да влязат в битка с пожарите в района на Александруполис, където огънят се разраства и е в непосредствена близост и до общата ни граница.

Снимка: Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”

Виж също...

Loading...