Дами поемат ръководството на Общинска избирална комисия-Брезник, в която участва само един мъж

Централната избирателна комисия взе решение за назначаване на Общинска избирателна комисия в община Брезник. Комисията ще работи за произвеждането на местните избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на настоящата седмица в град Брезник се проведоха консултациите с представители на парламентарно представени партии и коалиции за състава на комисията. Тогава консултациите преминаха добре и между присъстващите бе постигнато съгласие.

На 23 август в Централната избирателна комисия е постъпило писмо от кмета на община Брезник с предложение за състава на Общинска избирателна комисия-Брезник. На следващия ден Централната избирателна комисия е взела решение за назначаване на Общинската избирателна комисия.

Впечатление прави, че в 11-членния състава на комисията присъстват предимно имена на жени. Само един е мъжът и той е сред членовете на комисията. За председател на Общинска избирателна комисия-Брезник ще е Светлана Петкова, а нейни заместници са Мария Русева и Антоанета Петкова. За секретар е определена Гинка Мирчева-Теофилова.

Виж също...

Loading...