Търси се нов управител на дружеството “Водоснабдяване”-Брезник, който трябва да има минимум 10 години опит във ВиК сектора

Процедура за провеждане на конкурс за възлагане на управление на еднолично дружество, с ограничена отговорност “Водоснабдяване“-Брезник е открита от Общински съвет-Брезник. В следващите 2 седмици кандидатите за управител на дружеството трябва да подадат документи, видя Zapadno.com от обявление за конкурса.

До процедурата за конкурса за нов управител на общинското дружество се стигна след като настоящият ръководител инженер Иван Ковачев е подал заявление до Община Брезник да бъде освободен от длъжността. Заявлението, съгласно договора между инженер Иван Ковачев и общинската администрация, се явява като предизвестие, считано от 30 юни 2023 година. Срокът на предизвестието е не по-малък от 3 месеца.

Инженер Иван Ковачев има дългогодишен опит във ВиК сектора. Той е управител на общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник от пролетта на 2019 година, след като предшественикът му излезе в пенсия. През месец юни миналата година Общински съвет-Брезник удължи срока за възлагане на управлението на общинското дружество с управител инженер Иван Ковачев за още 3 години, считано от 5 юли 2022 година.

Общинското дружество отговаря за питейния язовир “Красава” и пречиствателната станция в град Брезник. Новият ръководител на “Водоснабдяване“-Брезник трябва да е завършил техническо образование със степен “магистър” и да притежава трудов стаж над 15 години, от които най-малко 10 години, професионален опит на позиция в предприятие или дружество, с основен предмет на дейност ВиК услуги и пречистване на питейни води. В процедурата за конкурса са посочени и други изисквания.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...