Слънчево и горещо ще е времето в неделя, с възможни слаби превалявания в Източните Родопи

В неделя времето ще е предимно слънчево, с възможни слаби превалявания в Родопите, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 22 до 17 градуса, по Черноморието от 22 до 21 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините от южните райони ще има разкъсана облачност, с възможни слаби превалявания в Източните Родопи.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север-североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 33 до 38 градуса, в района около Русе и в Сандански до 38 градуса, по Черноморието от 29 до 31 градуса.

Времето в Европа

Дъждовни облаци се вихрят над Западна Европа и над Алпите, като по-съществени валежи, придружени от силни ветрове се очакват в Германия, във Франция и около Алпите – и в Швейцария и Северна Италия. Топла вълна обхваща Централна и Източна Европа, като над Балканите времето ще се задържи горещо. У нас ще бъде горещо с повече облаци над планините. По Черноморското ни крайбрежие – горещо и задушно, с отслабване на вълнението и условия за поява на мъртво вълнение.

Времето през следващите дни

В понеделник ще бъде горещо. Ще превали в Рила и в Пирин. Във вторник температурите ще се понижат, ще бъде и ветровито. Бързо от запад на изток ще преминат облачни вълни, с валежи главно в Северна България. В сряда ще превали в централните райони, като температурите ще се задържат от 28 до 34 градуса. В четвъртък ще вали интензивно в Дунавската равнина, а по Черноморското крайбрежие има условия за гръмотевични бури. В петък се очакват дъждове в цялата страна. В северните части и по Черноморието ще прегърмява.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...