Арт галерията в Брезник е в ново ремонтирано помещение, където очаква посетители за изложбата “Граово през погледа на художниците”

Арт галерията в град Брезник е преместена в ново помещение в изложбена сграда “Военен клуб” към Общинския исторически музей, предаде репортер на Zapadno.com.

Галерията е преместена от помещението с лице към улица “9-ти септември” в друго, което е с изглед към улица “Андрей Михайлов”. Новото помещение е ремонтирано и преместването е факт от пролетта.

В галерията са изложени картини на художниците Даря и Сашо Евтимови, Атанас Иванчев от Слаковци и Христо Миленков. Надсловът на експозицията е “Граово през погледа на художниците”. Предстои тя да бъде допълнена и с други картини на художници от Граово, поясни директорът на Общински исторически музей-Брезник Емилия Велинова.

Арт галерията в Брезник беше открита в края на 2018 година и е първата такава в града. Посетителите, които желаят да разгледат творбите, трябва да се обръщат към Общински исторически музей-Брезник за отваряне на галерията, тъй като няма назначено за нея лице.

Виж също...

Loading...