Стена от кашони се появи на улицата пред Класното училище в Брезник, която беше събрана от служители към общинската администрация

Стена от кашони се появи пред изложбена сграда “Класно училище” към Общинския исторически музей в град Брезник. Това стана ясно от публикация на член във Фейсбук група за Брезник, видя Zapadno.com.

Абсурдната гледка е била заснета на улица “Борис Калев” от член на Фейсбук групата. Кашоните са били наредени в колона от единия край на платното за движение до другия и в непосредствена близост до контейнерите за битови отпадъци и разделно събиране на боклук.

В Община Брезник своевременно са научили, че улицата е била затворена от кашоните и побързали с реакция от тяхна страна. На място бил изпратен екип от служители по чистотата, които разчистили наредените в колона кашони. Със снимка във Фейсбук групата секретарят на община Брезник Иванна Венева показа състоянието на улицата след разчистването.

Районът около бившето Класно училище на Брезник е предпочитано място за посещение на младежи. Някои от посетителите оставят множество отпадъци или обелки от ядки след себе си. Имало е и случаи на посегателство срещу градинката и осветлението пред емблематичната сграда, която сега е част от музея.

Снимка: Иванна Венева

Виж също...

Loading...