Хладна вълна във вторник ще понижи температурите в по-голямата част от страната, времето ще бъде ветровито

Във вторник втора хладна вълна ще понижи температурите. Ще бъде и ветровито, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 21 до 17 градуса, по Черноморието от 22 до 20 градуса. Предиобед над крайните западни райони ще превалява, а на изток ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава и в Западна и в Централна България ще прегърми и превали. През нощта, срещу сряда, в северозападните райони ще превалява и прегърмява. По Черноморското ни крайбрежие валежи не се очакват.

Вятърът ще бъде слаб да умерен от югоизток със скорости до 20 километра в час, следобед ще се усили, от юг, до умерен със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от юг-югозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 29 до 35 градуса, на север от планините, в района на Русе и в Плевен до 39 – 40 градуса, по Черноморието от 30 до 32 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...