Инспекцията по труда не е получавала сигнали от общините Брезник и Трън за работа при високи температури

Няма подавани сигнали за работа при високи температури в общините Брезник и Трън. Това съобщиха за Zapadno.com от дирекция “Инспекция по труда”-Перник.

При високи температури работодателите трябва да въведат мерки за гарантиране на безопасността на работещите. Мерките могат да бъдат технически, които да гарантират намаляване на температурата в помещенията, или организационни – чрез въвеждане на повече почивки, промяна на работното време с цел избягване на полагането на труд в часовете с най-високи температури, промяна на вида работа и други, припомнят от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

През последните два месеца (юли и август) в страната ни бяха регистрирани високи дневни температури, които не подминаха и област Перник. През месеците юли и август в дирекция “Инспекция по труда”-Перник не са постъпвали сигнали за работа при високи температури в общините Брезник и Трън. За периода не са извършвани специализирани проверки на територията на двете общини. Това поясни директорът на дирекция “Инспекция по труда”-Перник инженер Любомир Владимиров.

Виж също...

Loading...