През следващите дни времето в България ще се повлияе от нова хладна и влажна вълна, която ще предизвика валежи и гръмотевици

Нова хладна и влажна вълна се очаква през следващите дни, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 20 до 15 градуса, по Черноморието от 24 до 25 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед над западните и северни райони ще има разкъсана облачност, с възможни слаби превалявания, по-съществени в Добруджа.

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час, следобед от югозапад. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север-северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 28 до 32 градуса, в района около Русе и в Сандански до 35 градуса, по Черноморието от 29 до 31 градуса.

Времето в Европа

Два облачни въхъра, с центрове над Прибалтика, а другият над Алпите завихрят мощни дъждовни облаци над Северна Европа и над Алпите, като по-съществени валежи, придружени от силни ветрове се очакват в Северна Германия, в Полша и около Алпите – и в Швейцария и Северна Италия. Топла вълна обхваща Източна Европа, като Балканите остават в периферията на активните атмосферни процеси с горещо време. У нас, в България, ще бъде горещо с топли южни ветрове. Ще превали в Рила и в Пирин, през нощта бързо ще премине хладна вълна с валежи в северните райони.

Времето през следващите дни

Бързо от запад на изток ще преминат облачни вълни, с валежи главно в Централна Северна България. В сряда ще превали в централните райони, като температурите ще се задържат от 28 до 34 градуса. В четвъртък ще вали интензивно в Дунавската равнина, а по Черноморското крайбрежие има условия за гръмотевични бури. В петък се очакват следобедни превалявания в цялата страна. В северните части и по Черноморието ще прегърмява. В събота и в неделя ще повече облаци се очакват над планините. В неделя максимални температури ще бъдат от 29 до 34 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...