Секретарят на община Брезник Иванна Венева ще представлява общината в сдружението “Местна инициативна група Сливница – Брезник”

Секретарят на община Брезник Иванна Венева ще представлява общината в Колективния върховен орган и Колективния управителен орган на сдружението “Местна инициативна група Сливница – Брезник”, което предстои да бъде учредено в края на месец август. Съгласието Иванна Венева да представлява община Брезник в сдружението бе прието в решение, което Общински съвет-Брезник гласува на редовно заседание в средата на месец август, предаде репортер на Zapadno.com.

С решението си Общински съвет-Брезник даде съгласието си община Брезник с цялата си територия и всички населени места да участва в учредяването на сдружението с нестопанска цел в обществена полза “Местна инициативна група Сливница – Брезник”. Освен това покрай членството в новоучреденото сдружение, Община Брезник ще направи имуществени вноски, които са в размер на 5 000 лева за встъпителен членски внос и 1 000 лева за годишен членски внос. Средствата ще се отпуснат за сметка на собствени приходи на общинската администрация на Брезник, гласи още в решението на Общинския съвет.

През пролетта на тази година в град Брезник и брезнишкото село Ноевци са се провели информационни срещи, на които са присъствали представители на местните общности. Пред тях са били представени целите за създаването на Местната инициативна група и стратегия, с която да се кандидатства за финансиране за евросредства през новия програмен период. Прочетете още по темата в публикацията: Чрез Местна инициативна група Брезник и Сливница планират да кандидатстват за многофондово европейско финансиране.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...