В неделя предиобед времето над страната ще бъде слънчево, слаби превалявания са възможни над Западна Стара планина

В неделя ще има разкъсани облаци над планините, максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 20 до 14 градуса, по Черноморието от 22 до 21 градуса. Предиобед ще бъде слънчево. Следобед над планините ще се развива купеста облачност. Повече облаци се очакват над Западна Стара планина, с възможност за слаби превалявания през нощта, срещу понеделник.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час, следобед от запад. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от север със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса, в района около Силистра и Сандански до 35 градуса, по Черноморието от 28 до 31 градуса.

Времето в Европа

Два облачни вихъра, с центрове над Скандинавието, а другият над Британските острови ще носят мощни дъждовни облаци над Западна и над Северна Европа. По-съществени валежи, придружени от силни ветрове се очакват в Северна Франция, в Южна Германия и над Скандинавието. Топла вълна обхваща Източна Европа, като над Южните Балкани ще има повече облаци, а над северните части от полуострова ще бъде предимно слънчево. У нас, в България, ще превали слабо в планините.

Времето през следващите дни

В понеделник ще има слаби превалявания в Западна България и по южното ни Черноморско крайбрежие.
Във вторник над Черноморието в сутрешните часове ще има ниски облаци, с възможност за слаби ръмежи, на запад ще бъде слънчево. В сряда и в четвъртък от запад на изток ще преминават облачни вълни, с преноса на топъл въздух. Слаби валежи са възможни в западните райони. Ще се задържи топло. В петък повече облаци ще има над планините от Западна България. По Черноморието ще има разкъсана облачност, без валежи.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...