От понеделник времето ще захладнее, очакват се превалявания в Западна България и по Черноморското крайбрежие

В понеделник ще започне захлаждане. Очакват се превалявания в Западна България и по Черноморското крайбрежие, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 19 до 14 градуса, по Черноморието от 21 до 20 градуса. Над страната ще се установи облачно време с превалявания в западната половина от страната. Следобед ще вали по южното Черноморие и в Тракия, като постепенно дъждовете в западните райони ще спират. През нощта ще вали в източните райони. В района на София ще прегърмява.

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорости до 20 километра в час, следобед от запад. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от изток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 22 до 28 градуса, в югоизточните райони до 30 градуса, по Черноморието от 26 до 28 градуса. За София максимална температура 22 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...