Значителна облачност и превалявания във вторник, когато максималните температури ще бъдат от 20 до 29 градуса

Във вторник ще има значителна облачност, с превалявания над Черноморието, а сладобед над крайните южни райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 18 до 13 градуса, по Черноморието от 20 до 19 градуса. Над страната ще се установи облачно време с превалявания в централните и в източните райони от страната. Следобед валежите по Черноморието временно ще спират, а в Тракия ще продължават. По-интензивни валежи се очакват в района на Сливен – Ямбол – до 15 – 20 литра на квадратен метър. През нощта ще вали в източните райони.

Вятърът ще бъде до умерен от североизток със скорости до 30 километра в час, следобед ще се усилва. По високите части на планините ще духат силни ветрове от изток-североизток със скорости до 65 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 28 градуса, в Добруджа до 28 – 29 градуса, по Черноморието от 25 до 27 градуса. За София максимална температура 20 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...